درمان چربی خون در طب سنتی و با داروهای گیاهی

سیر

با افزایش سن و نداشتن رژیم مناسب غذایی و عدم ورزش احتمال دچار شدن به بیماری های متفاوت در انسان بوجود می آید ، یکی از این بیمار ها که به شدت در جامعه رواج دارد افزایش چربی خون می باشد که در صورت عدم مراقبت و رعایت نکردن انسان را دچار مشکلات بسیار خطرناکی می کند.
یکی از شیوه های درمانی جهت کنترل و درمان چربی خون استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی است. البته تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آن‌ها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده می‌شوند.
گیاهان دارویی بسیاری نیز وجود دارند که کاهش‌دهنده چربی خون نیز خواهند بود مانند:
کاسنی: کاسنی تقویت کننده‌ی معده، ضد درد و همچنین ضد تب می باشد و همچنین جهت درمان درد چشم، بیماری‌های کبدی، یرقان، قولنج، نارسایی کلیوی و همچنین بیماری‌های اعصاب بهره بری و استفاده می‌می شود. کاسنی طبیعت سرد دارد.
شاه تره : طبیعت سرد دارد و از گیاهان دیگر در فراورده آنتوم است. این گیاه تصفیه کننده خون، صفرا آور، بر طرف کننده خارش‌های جلدی و اشتها آور است و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده می‌شود. از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده می‌شود.
فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل می‌شود، تشکیل سلول‌های جدید چربی را متوقف می‌کند و خاصیت ضد چربی دارد.
تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیت‌های بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش می‌دهد.
مرزه: پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شکل کپسول خوراکی درآورده تا برای کنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده نمایند.
پیاز: پیاز قرمز در مبارزه با کلسترول بالا مفید است. دانشمندان در هنگ کنگ نشان دادند که به کاهش کلسترول بد و بالا بردن سطح کلسترول خوب مفید است. این، به نوبه خود، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

  • آب پیاز و عسل از هرکدام یک قاشق چای خوری مخلوط کنید. یک بار در روزبنوشید
  • یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و یک چهارم قاشق چای خوری فلفل را به یک فنجان دوغ اضافه کرده و هر روز بنوشید
  • همچنین از پیاز، زنجبیل، سیر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
    تخم شوید (Anethum Graveolens) : در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود است که به صورت قرص است و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید می باشد. این دارو پایین آورنده چربی خون است. این دارو که بیشترین ماده مؤثر آن شوید است، طبیعت گرم دارد. همچنین شوید در کسانی که ترش می کنند و سوزش سردل دارند خیلی مؤثر است. همچنین زیاد کننده شیر و لاغر کننده است. پایین آورنده چربی خون نیز هست.
    علاوه بر این، برخی از محصولات برنج مخمر قرمز حاوی لووستاتین و مواد شیمیایی دیگر است که ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. بهتر است قبل از شروع مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید. این مکمل ها در دوران بارداری ، تغذیه با شیر مادر و یا هنگامی که مبتلا به مشکلات کبدی هستید خودداری کنید.
    انگور فرنگی هندی: انگور فرنگی هندی ، به عنوان یک عامل طبیعی در کاهش غلظت چربی است. یک مطالعه که در مجله بین المللی علوم پزشکی و بهداشت منتشر شد نشان داد که این میوه اثرات ، ضد آتروژنیک، دارد. یک قاشق چای خوری از پودر انگور فرنگی هندی خشک شده ، در یک لیوان آب گرم بریزید. هر روز با معده خالی بنوشید.
    آب پرتقال: نوشیدن سه فنجان آب پرتقال تازه، روزانه می تواند کمک بزرگی در کاهش میزان کلسترول خون به طور طبیعی انجام دهد .به دلیل سرشار بودن آن از ویتامین C، فولات، و فلاونوئیدها مفید است. یک مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده نشان می دهد که نوشیدن 750 میلی لیتر آب پرتقال خالص روزانه می تواند کلسترول بد را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش دهد
    دم کرده‌ی پوست نارنگی و همچنین زنجبیل نیز در درمان بیماری چربی خون بالا، بسیار موثر می باشد.
    مریم گلی: مصرف جوشانده یا دمکردۀ گیاه مریم گُلی در بین روز به اندازه یک استکان در درمان چربی خون می اواند مؤثر باشد.
    برنج قرمز: برنج قرمز حاوی ترکیبات شناخته شده به عنوان monacolins که مانع سنتز کلسترول است و از این رو به پایین آوردن کلسترول کمک میکند. به عبارت ساده، برنج تخمیر شده در چین برای مقاصد دارویی استفاده می شود. برای کلسترول بالا، 1200 تا حداکثر 2400 میلیگرم از این مکمل یک بار یا دو بار در روز استفاده کنید. مطالعات نشان داده اند که این مکمل غذایی می تواند کلسترول بد را کاهش دهد . با این حال، مراقب باشید مصرف این مکمل ها در دراز مدت استفاده نکنید.

خرفه: یکی از گیاهان مؤثر در کاهش میزان چربی خون خرفه است. خرفه تصفیه کننده خون، تب‌بر و مُدر «ادرارآور» است همچنین این گیاه صفراآور، ضد اسکوربوت و کمبود ویتامین C است.
آب گوجه‌فرنگی،‌ آب انار و آب‌غوره: سه نوشیدنی مؤثر در کاهش میزان چربی خون است.
تخم گشنیز: تحقیقات نشان داده است که گشنیز به کاهش سطح کلسترول ، LDL (کلسترول بد)، تری‌گلیسیرید کمک می کند . تخم گشنیز همچنین کاهنده قند خون است و میتواند دیابت را کنترل کند. دو قاشق چایخوری از پودر دانه گشنیز را به یک فنجان آب جوش ریخته سپس فشار داده و آب آن را یک یا دو بار در روز بنوشید. همچنین می توانید شیر، شکر، هل به آن اضافه کنید و به عنوان جایگزینی برای چای روزانه بنوشید.اگر پودر دانه گشنیز را نداشته باشند، به سادگی از دانه های گشنیز و یا خشک شده آن پودر درست کنید.
روغن نارگیل: روغن نارگیل برای درمان خانگی مبارزه با کلسترول بالا، مفید است. روغن نارگیل حاوی اسید لوریک است که به افزایش HDL (کلسترول خوب) و از بین بردن کلسترول بد کمک میکند
روغن نارگیل آلی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری از این روغن را هر روز استفاده کنید.
سیر: پایین آورنده‌ی فشار و همچنین چربی خون می باشد. تاثیرات و همچنین اثرات ضد میکروبی و همچنین طبیعتی گرم دارد.
دمکرده آویشنن: از دیدگاه طب سنتی ایران دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورنده های مناسب چربی خون محسوب می شود.
جومینگ ز (Jueming ze): این نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون است.
کرفس: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک می باشند و با کاهش خطر بیماری های قلبی رابطه دارند. کرفس کوهی یا همان کلوس، گیاهی حاوی فلاوونویید است. لذا در این تحقیق اثر کرفس کوهی بر فاکتورهای خونی مربوط به چربی به عنوان عامل آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی در بیماران هایپرلیپیدمیک مصرف کننده لواستاتین مورد بررسی قرار گرفته است.
باید توجه داشت که مصرف گیاهان دارویی و استفاده از طب سنتی نیز باید تحت نظر پزشک معالج خود باشد، زیرا تأثیر این گیاهان در افراد متفاوت است و ممکن است با عوارضی همراه باشد.